babymassage

Baby massage

De cursus babymassage richt zich op het aanleren en oefenen van de Shantala babymassage.

Het doel van de cursus is middels masseren je baby de aanraking, warmte en geborgenheid te geven welke hij zo nodig heeft. Aanraking is van wezenlijk belang voor de emotionele en sociale ontwikkeling van uw kindje en het contact tussen u en uw pasgeborene. Daarnaast kan de massage helpen bij onrustige en/of huilbaby’s, te vroeg geboren baby’s en gehandicapte kindjes.

Praktisch

  • De cursus babymassage is geschikt voor baby’s vanaf zes weken oud.
  • De lessen worden gegeven in groepjes van maximaal 5 baby’s door Lisette Bos (fysiotherapeut)
  • Het is ook mogelijk de cursus individueel of bij u thuis te volgen
  • Bij voldoende aanmeldingen begint er zsm een nieuwe groep, de indivuele cursus is vrijwel gelijk te starten.
  • De groepscursus bestaat uit 5 lessen van 1 uur kosten hiervan zijn € 95,-
  • De individuele cursus bestaat uit 4 lessen van 1 uur
babymassage
babymassage

In haar boek ‘de tastzin’ beschrijft Montagu dat het stimuleren van de tastzin, wat je met masseren doet, een zeer positief effect heeft op de ontwikkeling van de organen van de baby. Stimuleren van de huid, knuffelen, wiegen en masseren vergroot het vermogen van het hart en bevordert de goede werking van maag-darmfuncties. Bij jonge pasgeboren dieren die via de huid gestimuleerd worden door het likken van de moeder gaat het immuunstelsel beter werken. Het is gebleken dat kinderen die lichamelijk contact moeten ontberen vaker onzeker, angstig en schuw zijn. De massage heeft verder invloed op de ontspanning van de baby. Hierdoor kan de baby een diepere slaap krijgen. Door de massage heb je contact met je baby via de enige taal die je baby kent: de lichaamstaal. Babymassage geeft bij de moeder meer zelfvertrouwen in het omgaan en het verzorgen van de baby.

Babymassage is ook belangrijk voor het hechtingsproces van de ouders met de baby. Met babymassage leer je dat je op een andere manier bezig kunt zijn met je baby. Zie het als een vorm van spelen.

Link: www.yvlo.nl

Meld u direct aan of neem contact met ons op!