thumbnail-89

Ellen Andeweg

Werkterreinen:

  • Manuele Therapie
  • Algemene Fysiotherapie
  • Dry Needling
  • Medical Taping
  • Fysiopilates

Mijn naam is Ellen Andeweg en ik ben vanaf januari 2020 werkzaam bij fysiotherapie Sanatoriumlaan.

In 2005 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd bij Thim van der laan en een jaar later ben ik aan de SOMT in Amersfoort gestart met de opleiding Manuele Therapie. In 2009 behaalde ik daar mijn mastertitel.

In de loop van de jaren ben ik mij verder gaan specialiseren in het behandelen van mensen met schouderklachten. Schouderpijn is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten, waarbij naast pijn ook vaak vervelende beperkingen worden ervaren. Daarnaast is het ook een heel complex gewricht, wat voor mij de uitdaging om de juiste diagnose te stellen en de klachten zo goed mogelijk te behandelen des te groter maakt.
De combinatie van manuele therapie, dry needling en oefentherapie geeft vaak een snel en goed resultaat.

Naast schouderklachten kan je bij mij ook terecht voor andere klachten zoals:
klachten aan de nek (al dan niet met uitstraling naar de arm)
hoofdpijn en duizeligheid
rugklachten (al dan niet met beenpijn)
heup en liesklachten.
Ik probeer zoveel mogelijk samen met jou te achterhalen waarom je deze klachten hebt en waarom je niet of moeizaam hersteld. Juist de aanpak van deze herstelbelemmerende factoren is in mijn ogen de sleutel tot succes.

Mijn passie voor Pilates en mijn kennis van het menselijk lichaam heb ik in de opleiding Fysiopilates kunnen combineren. Ik pas deze bewuste vorm van bewegen toe tijdens mijn behandelingen en ik geef sinds januari ook groepslessen. Hierbij is iedereen welkom, met en zonder klachten, om lekker te bewegen en kracht, stabiliteit, houding en coördinatie te verbeteren en optimaliseren. Hiermee verminder je de kans op blessures en zul je je energieker en sterker voelen.

Meld u direct aan of neem contact met ons op!