thumbnail-90

Marie-Josée Palstra

Werkterreinen:

  • Algemene fysiotherapie
  • AORT (triggerpoint-therapie)
  • Oedeemtherapie
  • Manuele lymfdrainage volgens methode Vodder
  • Bekkenfysiotherapie
  • Incontinentietraining

In 1995 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam en sinds 1999 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Sanatoriumlaan. Daarvoor heb ik in een revalidatiecentrum in Duitsland gewerkt.

Nog tijdens mijn opleiding voor fysiotherapie heb ik de opleiding Manuele Lymfdrainage volgens methode Vodder gedaan. Mij sprak meteen de holistische benadering van deze methode aan. Naast het opschonen van de celomgeving, zodat een spoedig herstel van het aangedane weefsel kan plaatsvinden, zorgt de methode Vodder ook voor een algehele ontspanning van de patiënt zelf.

Verder heb ik mij verdiept in bekkengerelateerde klachten. Lage rugklachten met of zonder uitstraling naar de benen, zijn vaak de oorzaak van een instabiele basis, het bekken. De klachten kunnen veroorzaakt worden door het bekken zelf (geblokkeerde SI-gewrichten), maar ook door de omringende spieren zoals de bekkenbodem-, bil- en beenspieren. Bij behandelingen gebruik ik mijn kennis van zowel het deblokkeren van de bekkengewrichten, als van bekkeninstabiliteit en incontinentieklachten.

Nadat ik zelf in 2013 na één behandeling van mijn nek- en slikprobleem afgekomen ben, werd ik gefascineerd door de techniek die mijn behandelaar gebruikte. Het bleek de Arthrogene Osteopathische Repositie Techniek (AORT) te zijn van Raphael van Assche. De cursus AORT I en II heb ik in 2014 gevolgd en ik gebruik deze met veel enthousiasme en succes in elke behandeling. Het is een triggerpointmethode waarbij zowel spieren als ook banden op een rustige manier kunnen ontspannen en de pijn bijna altijd meteen verdwijnt.

In de loop der jaren werd ik mij steeds bewuster van de enorme kracht van ontspanning in het genezings- en helingsproces. Oude patronen en blokkades ontstaan vaak door eerder beleefde emotionele gebeurtenissen, manifesteren zich in weefselspanning en kunnen daardoor klachten veroorzaken. Het geeft me voldoening om mensen in een veilige omgeving met behulp van verschillende technieken te laten ontspannen zodat de weefselspanning en de daarbij horende blokkades op kunnen lossen. Daarbij werk ik vanuit mijn gevoel naar dieperliggende punten. De combinatie van AORT en Manuele Lymfdrainge blijkt hierbij zeer succesvol.

Op dit moment volg ik de cursus Energetisch Management. Ik wil mijn gevoeligheid in het waarnemen van verschillende energievormen, zoals andermans emoties en klachten, beter leren herkennen en het volgen van mijn intuïtie hierin verder ontwikkelen.

Meld u direct aan of neem contact met ons op!